Очаква се днес ГЕРБ-СДС да покани на разговори за правителство останалите парламентарно

...
Очаква се днес ГЕРБ-СДС да покани на разговори за правителство останалите парламентарно
Коментари Харесай

Ще покани ли днес ГЕРБ на разговори за кабинет останалите в 50-ия парламент

Очаква се днес ГЕРБ-СДС да покани на диалози за държавно управление останалите парламентарно показани в 50-ото Народно заседание политически сили. Това разгласи на конференция миналия четвъртък партийният лидер Бойко Борисов. Преговорният екип на ГЕРБ още веднъж се състои от Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, само че не включва Борисов.

Предложението на партията, която е с най-голям резултат от изборите на 9 юни, провели се при доста ниска изборна интензивност, е за експертен кабинет. В четвъртък Борисов постави условието -  държавното управление да е с мандата на ГЕРБ, както и премиерът, външният министър и министърът на защитата. Самият Борисов разгласи, че той няма да бъде претендентът за министър-председател. Темите за договаряния са две – държавно управление и парламент, считат от партията. " Ако бъде реализирано  разбирателство по тематики, ще приказваме и с водачите на политическите сили ", разясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ удостовери, че единствено с Движение за права и свободи кабинет няма да прави. Но резултатите на Движението давали право на Делян Пеевски да приказва, че има искания за изпълнителната власт. ГЕРБ даде конференцията си в четвъртък, а ден по-рано Пеевски заяви в своя позиция разгласи, че би трябвало да има постоянно държавно управление, което да стабилизира страната против опитите за " отваряне на портал за новия избавител ", разбирай президента Румен Радев. Той поиска всички евроатлантически водачи в България да стартират диалози за кабинет и съвсем подреди на Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС да започват този развой. Самият Пеевски не загатна за експертно държавно управление.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков във Facebook в свои изявления заявява,  че без значение какво държавно управление предложи Борисов, от коалицията ще бъдат ясна съпротива, както и призова: " Гледайте реванша ". От „ Да, България “, част от обединението „ Продължаваме промяната-Демократична България "  също обявиха, че депутатите от групировката няма да вземат участие в съставянето на кабинет и няма да го поддържат.  

Позицията на " Възраждане " е ясна - партията ще поддържа държавно управление единствено на „ Възраждане “. Според  Костадин Костадинов има два вероятни сюжета - основаване на държавно управление, „ което ще отсрочи неизбежния завършек на тези, които влизат в него, и вторият вид - избори октомври-ноември “. 

Националният съвет на БСП в неделя удостовери решението си да не поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това разгласи пред медиите изпълняващият функционалността на краткотраен ръководител на партията Атанас Зафиров.

От „ ИТН “, спрягани като третия сътрудник в държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи, продължиха да мълчат цяла седмица и какви са желанията им не е ясно към този момент.

Николай Марков от новата парламентарна " звезда " - партия „ Величие “, разгласи, че ще вземат участие единствено в диалози сред водачи, разбирай Борисов, а не с преговорни екипи и някакви " контактьорки ".

Днес президентът Румен Радев би трябвало и да разгласи по кое време привиква Народното събрание.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР